17
май

Отдай се на удоволствието!

Bonjour!

Все още съм на френска вълна, макар че напуснахме Париж преди няколко дни. Градът наистина очарова…Сякаш всичко е подчинено на извличането на удоволствие – от храната, от виното, от живота въобще. Няма как човек да не се настрои романтично…

Картичката ми, макар и направена преди няколко седмици, всъщност доста пасва на фррренския начин на живот такъв, какъвто го усетихме ние 😉

 

Предназначена е за наближаващия рожден ден на една вярна приятелка, на която от сърце пожелавам мнооого удоволствия!

Печатът и надписът са от  любимата ми колекция Moonlight Whispers на Kraftin’ Kimmie. Хартиите са на ММЕ, а цветето е дело и ми е подарък от една креативна натура, на чието приятелство (и чувство за хумор) имам удоволствието да се радвам.

А сега, нека се върнем в Париж и да изкачим хълма Монмартр, който стана автоматично любимо мое място, на което винаги ще искам да се връщам…

Градусът на нетърпението се покачва с приближаването към върха…и изведнъж дъхът спира и погледът се приковава към  базиликата, която загадъчно демонстрира  великолепието си между две изящни сгради…Оттук нататък окончателно забързваш крачка, защото нямаш търпение да видиш Сакре Кьор в цялата и прелест:

За щастие освен да се изкачва по  стълбите, човек има възможност да се възползва и от кабинков лифт. Да живеят модерните технологии, улесняващи живота с малко дете :)

Любувайки се на гледката за пореден път ме обзема съжаление, че не продължих заниманията си в кръжока по фотография навремето…

Ето тези улички наредиха Монмартр на челното място в класацията ми с Парижки потайности, заслужаващи да бъдат посетени отново и отново…

Да не забравяме и Нейно величество Кулата!

И нашата малка муза ( по изключение решила да позира мирно за снимка)…

Това е от мен за днес. Благодаря ви, че се отбихте!

Ели

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Responses to “Отдай се на удоволствието!”

 1. Desi
  17май

  Много ми хареса илюстрацията на фРРРенския начин на живот и въпреки, че съм фен на душа, няма да се дърпам много :) А ти, освен творец си била чудесен разказвач! Благодаря ти за споделените красоти, Ели!

 2. vili veselinova
  17май

  Париж, Париж – един от любимите ми градове, заедно с Флоренция и Прага. Хиляди пъти да се връщам там, все ще ме вдъхновява. А картичката ти е прекрасна – релакс и узоволствия – много бохемско :):):)

 3. Маги
  17май

  Няма да откажа една релаксираща вана, като на мадамата от картичката. :)Ех, какви хубави спомени изплуваха докато ти гледам снимките, Ели.

 4. Ели
  17май

  Благодаря ви, дами!
  Радвам се, че картичката ми събужда спомени, мечти и желания…какво по-хубаво от това :)

 5. Диляна
  17май

  Ели, и на мен Монмартър и Сакре кьор са ми любимите места в Париж… (може би след Дисниленд :D). Имах щастието и да ги обиколя както през деня, така и вечерта и вечер мястото е просто магическо – пълно с туристи, художници, които си светят с газови лампи и много много кафенета :-) Как ми се иска пак да съм там :-) Малката принцеса е прекрасна, голяма сладурана :-) А картичката, както винаги, изпипана и оригинална :-)

 6. Картичката е много свежа и закачлива, снимките са прекрасни, но малката муза е най-прелестното нещо в целия ти блог:)))

 7. Ели
  17май

  Диди, така е – вечер всичко е по-магическо. Ние трябваше да си хванем влака и нямаше как да се разходим и по тъмно…нищо, другия път 😉
  Хриси, благодаря ти! Склонна съм да се съглася с теб 😉

 8. Maria Stoyanova
  17май

  Прелест !!! И картичката, и виртуалната разходка много ме вдъхновиха :-)

 9. Ели
  17май

  Благодаря ти, Мими! Според мен най-хубавото на разглеждането на чужди картички е именно вдъхновението, което взаимно ни връхлита :)

 10. Iri
  17май

  Страхотна мадама :). Много ми харесва как си съчетала цветовете върху картичката. Малката госпожичка също много ми харесва :).

 11. Ели
  17май

  Благодаря ти, Ири!

 12. Соня
  17май

  И аз съм влюбена в Монмартр и в малката ти муза, Ели!
  Разказът ти е много хубав и ми припомни толкова красиви моменти… И всичко това много се връзва с пожеланието на картичката за разглезване :)
  Страхотна изработка, така ти се възхищавам!!!

 13. Ели
  17май

  Сонче, благодаря ти! Заслужаваш и ти така да се поглезиш. Вярвам и се надявам да е скоро!

 14. Donika
  17май

  Картичката е прекрасна, но най ти благодаря за снимките! Париж е великолепен и пленителен винаги и по всяко време – просто е вечен. Изключително зареждаща публикация:-)

 15. Ели
  17май

  Дони, радвам се, че така ти е подействала! Наистина „пленителен“ и „вечен“ са точните думи, с които да се опише Париж! Благодаря ти за милите думи!

Leave a Reply

Copyright @ Хартиени приключения
Powered by WordPress | С любезното съдействие на Estate Assistant