29
юли

Мастилен дистрес в опит за извинение

Здрвейте всички в този (пореден) огнен ден!

Като по чудо тази седмица имах 2-3 свободни часа в близост до материалите си и не устоях на изкушението да изпробвам дистрес мастилата, с които преди време се бях сдобила. Равносметката – тотално съм обсебена от тях и скоро сигурно няма да направя нищо без да ги използвам. Наистина възможностите, които дават са безброй, заслужават си парите!

Винаги, когато си купувам някой печат, имам някого предвид – знам си, че първата картичка, която ще направя с този печат е за определен човек, макар понякога да минават месеци преди това да се случи. Така стана и с тази сладурана от любимите ми Moonlight Wispers на Kraftin Kimmie. Винаги съм знаела, че първата картичка с нея ще е за една моя прекрасна приятелка, с която си разменяме книги (като аз освен да си ги разменям, понякога ги задържам твърде дълго, заради което имам ужасни угризения!)

Оттам идва и заглавието на тази публикация… Алекс, извинявай, че последната книга пак престоя у мен безсрамно дълго! Тържествено обещавам, че при следващото ми прибиране в България (идната седмица), веднага ще отида до офиса на Еконт!

Освен, че ни свързва обичта към книгите, с Алекс имаме и обща страст към екзотичните дестнации, плажовете, палмите, ИКЕА и още много други неща. Тя е супер-майка, супер-домакиня, супер-съпруга…абе изобщо може да ми служи за пример в много отношения! Но това, което най-много обичам у нея е чувството и за хумор!

Картичката е тематична, но да кажа и малко за материалите… Хартиите са на ММЕ, крафт картонът е от една английска фирма, която рециклира хартия. Обработих ги с  Vintage photo на Tim Нoltz и мога да кажа, че това тотално ги преобрази. Ето какво имам предвид:

 

Шаблонът за клонките е на Cheery Lynn Designs, но понеже е доста голям, аз го „разтроих“ :) Оцветявам с микс от Copic и Promarkers, както обикновено.

И понеже исках освен картичка, да направя за Алекс и нещо малко по-практично, сътворих и един книгоразделител отново, играейки с дистрес мастилата. Това може да се приеме и за първия ми опит за винтидж…

 Печатът е на Crafty Individuals, дистрес мастилата –  Vntage Photo, Crushed Olive и Antique Linen. Тагът е от небезизвестната Manila на Tim Holtz.

Ето го и от другата страна:

Тук мастилата са Antique Linen и Tattered Rose, а печатът е на Kaisercraft (това е любимият ми печат на този етап – харесва ми даже само да си го гледам). При отпечатването го напръсках с вода, за да получа този малко размазан ефект.

Ами това е засега. Малко дълго се получи, но като се има предвид, че пиша веднъж месечно, едва ли съм ви отегчила чак толкова.

Приятна и (евентуално) прохладна вечер ви пожелавам!

Ели

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Responses to “Мастилен дистрес в опит за извинение”

 1. desi
  29юли

  Аууууу, толкова хубаво, а толкова рядко да ги правиш тия картички! Срамота! Ели, възхитителна е! Очарована съм! Толкова красиви цветове! Всичко е перфектно! А тия заврънкулки ми въздействат някак си успояковащо – все едно четеш книжка под някое дърво, сред природата, но в по-прохладен от днешния (вчерашния, по-вчерашния…. :)) ден. За книгоразделителя мога само да се повторя – великолепен и много е изискан (някак по френски :). И като гледам твоите творения, струва ми се, че наклони още везните на моето колебание в полза на тези мастила. Накрая няма да издържа и ще взема да си ги купя… и тях :) Още веднъж браво за красивите творения и сърдечни поздрави от нас :)

 2. Диляна
  29юли

  Браво, Ели, явно и в новите начинания си много добра :-) Аз още не съм изпробвала дистрес мастила, точно заради опасенията си от пристрастяване :-)

 3. Vili Veselinova
  29юли

  Много, много красиви и много персонални. Изключително мил подарък, вярвам, че приятелката ти ще бъде приятно изненадана.

 4. Ели
  29юли

  Деска, благодаря ти много! Това с мастилата е моето „отвръщане на удара“ :))) Заради теб сега ровя за ембосинг пудри и прочие…
  Диди, мерси! Пристрастяването е гарантирано и знам, че е само въпрос на време преди да започнеш да си ги купуваш 😉
  Ето, и Вили ще ти каже :)
  Вили, благодаря и на теб за хубавите думи – мисля, че вие варненки оценявате такива жестове, затова и реших така да се извиня на Алекс :)

 5. Arcadia
  29юли

  Ели, разкошна картичка! Малката умница е толкова сладка и е така страхотно оцветена, че ме плени от пръв поглед.

 6. Алекс
  29юли

  Ели, миличка, всичко е прекрасно! Безкрайно съм очарована и много , много трогната! Благодаря ти от сърце! Картичката е много красива, цветовете са фантастични, а книгоразделителят е наслада за очите ми – непрекъснато превъртам със скрола, за да го погледам още малко:) И още нещо – запалих се много покрай всички красоти, които видях да сътворявате ти и другите момичета и смятам в близко, надявам се, бъдеще да се присъединя към вас:)

 7. Ели
  29юли

  Ехааа, Алекс, ще имаме още една споделена страст! Дишай сега докато не си се пристрастила окончателно, защото после в моментите, когато не можеш да правиш картички, ще си като в абстиненция…
  Много се радвам, че успях да те изненадам! Надявам се, че и на „живо“ нещицата ще ти харесат толкова! До скоро и прегръдки от нас!
  Аркадиа, благодаря ти много за милите думи!

 8. Маги
  29юли

  Страхотна е, Ели! Много ми харесва как си направила клончетата. Книгоразделителят също много ми харесва. Наистина дистрес мастилата водят до пристрастяване. :)

 9. JIJIHoney
  29юли

  Ох, Ели, страхотни са и картичката и тага!!! <3 Знам какво е да правиш картички само веднъж месечно… не е яко. 😀 Винаги са по повод и за определен човек, като твоите. :) Супер много ми харесва играта ти с мастилата, а печатите на Kaiser текстура са невероятни наистина! Надявам се да виждаме много по-често твои творения… :) Много свежи, различни и вдъхновяващи са! <3

 10. Donika
  29юли

  Ели изключително интересни постове, много подробно и нагледно разказано за всяко нещо което си направила.Много ми хареса:-) Хубаво е че имаш желание и време да споделяш по този начин.Поздравления! И картичката ми харесва, но тага е Уникален!Много в мой стил… ах този Париж:-)Поздрави от мен…

 11. Ели
  29юли

  Маги, мерси – точно така е – пристрастяването е тотално – по отношение на целия cardmaking, направо си е страшно…:)
  Джиджи, благодаря ти! Ти имаш сватба да организираш, така 4е карти4ките няма как да не минат на заден план (поне временно, надявам се!)
  Дони, благодаря и на теб! Аз самата оби4ам да 4ета информативни постове и се старая и моите да са такива. И да…ах, този Париж :)

Leave a Reply

Copyright @ Хартиени приключения
Powered by WordPress | С любезното съдействие на Estate Assistant