19
май

Рози… със Spectrum Aqua/ Roses… with Spectrum Aqua

Привет в това слънчево утро!

Пролетта най-после е в разгара си и лятото май също не е далеч…идеален момент да ви покажа първите си флорални експерименти с маркерите Spectrum Aqua. Искам само да ви предупредя, че оцветяването с тях води до пристрастяване, така че обмислете покупката им много добре…съществува реална опасност къщата ви да остане неизчистена, децата гладни и т.н. 😉

IMG_20150519_093418403

 

Печатът, който използвах е Botanicals на Docrafts, който грабнах от една разпродажба на половин цена. Идеален е за ползване с аква маркерите. Тук изпробвах една от възможните техники, а именно директното оцветяване на печата с маркера. След отпечатването започва веселата част – с вода се размиват цветовете и се оцветява изображението. Може да се добавя и още цвят, макар че самите цветове са много интензивни.  Акварелният ефект е изключтелно лесно постижим и оттам идва пристрастяването (поне за хора като мен, които разполагат с много малко време за оцветяване).

IMG_20150519_093445495

Цветовете, които съм използвала са Evergreen (за листата) и Crimson (за розите). Могат да се нанасят директно върху хартията или (аз лично предпочитам) първо върху акрилно блокче (от тези за силиконовите и клинг- печатите) и след това с четката върху хартията. Когато си купих комплектите маркери през януари, бонусът към тях беше диск с инструкции и пакет акварелна хартия на Crafter’s Companion. Много съм доволна от хартията (но без да имам база за сравнение с друга, защото досега съм оцветявала само с Копик и Промаркери и там хартията е съвсем различна).

Втората картичка е със същия печат, но ембоснат с бяла пудра. Ефектът е съвсем различен, по-деликатен, не толкова „драматичен“ като при първата картичка.

IMG_20150519_093347354

Цветовете тук са Begonia (за цветята), Bud green (за листата), Leaf green (за дръжката).

IMG_20150519_093354690

Исках надписът да е дискретен, затова използвах Angel pink на Memento, а печатът е от серията Sweet Paris на Dovecraft.

Логично ще се включа в предизвикателството Flowers  на Spectrum Noir, а също и в:

Embossing (heat or dry)

May Flowers

Цветен ден ви желая!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to “Рози… със Spectrum Aqua/ Roses… with Spectrum Aqua”

 1. Love your watercoloring! Beautiful job, and thanks so much for sharing this lovely creation with us over at the Lia Stampz embossing challenge!
  Nina-Marie
  Lia Stampz Design Team

 2. Ellen H.
  19май

  Wouw you really colored it so pretty!. I love both cards 😉
  Lia Stampz Challenge Blog DT

 3. Maria Sabina R.
  19май

  simply beautiful! thanks for sharing Lia Stampz Challenge Blog DT

Leave a Reply

Copyright @ Хартиени приключения
Powered by WordPress | С любезното съдействие на Estate Assistant